How To Contact Me

Thursday, June 21, 2012

OH TIDAK!!!...Rindu Habaq hang ;)



nak balik pineng... :'( .... rindu nak jumpa mereka yang tersayang Farah Wahida, Siti Najihah, Nurul Farahain Ishak, ...weyh rindu nak hangout sama-sama...karaoke sama-sama...lama nak kena tunggu 6 bulan...baru dapat jumpa depa nieyh...nanti bila jumpa lepas 6 bulan...tengok-tengok..masing-masing dah berisi... :P... hahahhahahah..terutama .Farah Wahidah..nanti kita kua sama-sama erk..???

Teringat tyme pi ladang anggur tu...Farahain ja tak dak...dengan pi kenduri nya...abis kenduri teros pi ladang anggur ngan Amir & Salim...so sweet giler tyme tuh... kalau la masa dapat di putar kembali...


Btw, aku rasa berterima kasih sangat kat Farah Wahida....mana tak nya..tyme aku sakit die selalu jaga aku..terutama tyme aku pengsan sampai kena nek ambulans tu...e2 memang ngah sakit giler...tuhan ja tahu macam mana aku tahan sakit tyme tuh... Then, tyme aku jatuh...aku balik umah...tidoq...bangon tidoq ja aku rasa aku dak leyh jalan...apa lagi...aku teros nangis tyme tuh...aku kol farah...pastu dia sanggup pi cari kereta semata-mata nak bawak aku pi Hospital...memang die la kawan dunia & akhirat...

ha..nie la die Farah Wahida yang baik hati tuh....

Untuk Siti Najihah, terima kasih sebab sudi berkawan ngan aku..yang dulu kau anggap aku sombong nie ha....terima kasih sebab selalu ada diantara aku ngan Farah ketika kami salah faham...then bagi tahu & nasihat kan kami berdua...aku tak tahu yang die kecik aty ngan aku pasal Salim tuh...kalau ko dak bagi tahu...mungkin aku tak dapat perbaiki kelemahan perhubungan aku ngan Farah....( farah, maaf la...dak sengaja nak lepas geram kat awak)

tu dia....dak comey Siti Najihah...


Farahain Ishak, mesti tak sangka kan kita kerja sama-sama... padahal masing-masing bukannya pernah bertegur n bercakap dalam kelas...boleh dikira bapa kali ja... (dalam aty mesti terpikir "ekh, betol ka aku ngan fana 1 tempat keja nieyh" )....hahhahahahahah....macam dak caya ja...ari2 pi keja sama-sama...balik pown jalan kaki sama-sama...huhuhuhuhuhu

kawan yang selalu jalan kaki sama-sama... Nurul Farahain Ishak..


Akhirnya, kami berempat jadi rapat....dan dak mahu amik tahu pasal hal kawan-kawan kat kelas...yang majoriti nya...menyakitkan aty....tyme dah nak exam tuh..kami berempat dok pulun abis tok paper final....sampai 3 pagi....semata-mata nak perbaiki result lagi...akhirnya, pointer kami meningkat...di sebabkan usaha gigih kami.. ;) ... 

 depa bertiga nie la sahabat yang aku rasa susah nak jumpa kat Poli tuh... Sayang depa nieyh..... <3 <3 <3

Tuesday, June 19, 2012

Kerja Baru Bersama Kenalan Baru ;)

Hai2..... & assalamualaikum....dah nek berhabuk aku nyer blog nie....biasa la... jarang update and aku tahu blog aku tak sehebat korang sume...ada aku kisah??...hahahaha..janji aku tak kacau idup orang...

Nie aku nak cerita,ari tu kalau tak silap aku ari khamis bersamaan 31 MAY 2012...aku ada interview untuk menjadi Pembantu Peperiksaan kat UKM...aku bersemangat nak pi interview nie....dah dok kalut2 sume....bole la aku tertinggal fail...apa lagi...mak aku membebel pagi tu...sakit telinga di buat nya...tapi aku sabar je la...pape pown memang salah aku...huhuhuhuhu....

Dah sampai nie...lebih 30 orang datang interview tu....dalam masa sehari...dah dapat keputusan...alhamdulillah aku dapat...pergh....punyer la seronok....then ary khamis minggu sebelum exam tu...aku dan 22 orang yang lain untuk menghadiri taklimat....dia ada bagi buku...kat buku tu...nama aku tentera dan kena jaga DEWAN GEMILANG....memang frust aku time tu....kalau bole aku nak jaga kat DTAMS a.k.a. KETAM....hahhaahha....tapi tak de rezeki aku nak jaga dewan tu...mula2 aku risau gak takut tak dapat nak ngam n kawan2 yang lain kat dewan gemilang tu...sabar...aku tak keja lagi...so, tak tahu depa macam mana....

Hari first start keja...ok la....biasa2 ja...maklum lah....masing2 masih malu2 lagi...ala malu2 kucing gitu...hahahaahhaha....masok ary kedua hingga la abis minggu pertama last week....memang seronok weyh...dapat kenal ngan depa....n seronok jaga dewan tu....meyh aku kenal kan sowang2 yang jaga dewan tu....



nie nama dia kak Qamelia Medina....

tapi aku n kawan2 yang lain panggil Kak Qemi ja...hahaha.....so sweet nama tu....akaq ni kalo kowang nak tahu...die tak pernah bercinta....punyer la bagus....kalo bole aku pown nak jadi macam dia...tak pernah bercinta...tapi...apa kan daya...aku dah bercinta dulu...sebelum jumpa akaq nie....akaq nie baru ja abis DIPLOMA...ngah tunggu result nak sambung DEGREE....akaq nie minat cerita korea....sama ngan budak sowang g....meyh aku kenal kan budak yang minat giler cerita korea...


Alyaa Zakariah

nie ha budak nya....baru jer berumur 19 tahun....baru abis matrik...budak nie comel kot...huhuhuhuh....(alya jangan nak bangga akaq puji... :P )...1 week tu...ada sekali...kak Qame n Alya wat student sampai nangis...tak tahan aku tengok....sabaq je la....padahal....hati depa ngah risau sebab budak tu nangis....

seterus nya....penyeri dewan....


asyraf a.k.a CHIKU KU....

BUDAK NIE...suka mencelah n ikut apa owang cakap....tapi yang kelakar nya...die nampak macam lurus ja...kowang bayang kan...chewing gum yang kiter makan tyme skola rendah dulu2...yang 10sen tu...die tak reti wat belon...memang skema tol budak nie...then suka cakap muka macam Farid Kamil.....tolong la Chi kuku...tapi...bila tengok balik...ada la sama sikit...huhuhuhu... :)


azrulnizam a.k.a Dumexxx...

baru berusia 19 tahun..tapi keletah nya...memang tak henti2 wat orang ketawa...geli aty wei....dengan gelagat die...mula2...kenal....kiteorang suma dok dalam bilik tempat wat keja tu....sembang2...tanyer nama sume...aku cakap la aku belajar kat utara...dan2 lak die cakap utara kat aku n kak Qami...sabar je la....kalo die jaga pintu tyme student nak masuk exam tu...bukan men g suara die kuat...panggil student suh masok cepat2....


Najieha

ni jieha,....die ngan azrul kalo jumpa...memang riuh....memang ada ja benda kelakar yang depa wat.....jieha comel2 jer owang nya....ish..kalo die ngan azrul xwat lawak sehari....memang tak sah....geli hati di buat nya...



shira a.k.a Kak Yang... ;)

shira nie...jenis pendiam sikit...tapi..keja die memang suka tolong orang...si azrul bahasa kan diri die saya awak ngn shira nie....shira sabaq je la melayan kerenah si Azrul tu....

minggu last kami terpisah sementara waktu...selama 2 ary...mesti rindu kat mereka nie... ;(....tak dapat gelak2 n have fun sama2...hahahhahahha.,....padahal 2 ary je pown... :P...ast nak cakap...memang best dapat kenal ngan mereka nie...tambah kawan baru...dapat erat kan lagi silaturahim antara 1 sama lain...