How To Contact Me

Tuesday, June 19, 2012

Kerja Baru Bersama Kenalan Baru ;)

Hai2..... & assalamualaikum....dah nek berhabuk aku nyer blog nie....biasa la... jarang update and aku tahu blog aku tak sehebat korang sume...ada aku kisah??...hahahaha..janji aku tak kacau idup orang...

Nie aku nak cerita,ari tu kalau tak silap aku ari khamis bersamaan 31 MAY 2012...aku ada interview untuk menjadi Pembantu Peperiksaan kat UKM...aku bersemangat nak pi interview nie....dah dok kalut2 sume....bole la aku tertinggal fail...apa lagi...mak aku membebel pagi tu...sakit telinga di buat nya...tapi aku sabar je la...pape pown memang salah aku...huhuhuhuhu....

Dah sampai nie...lebih 30 orang datang interview tu....dalam masa sehari...dah dapat keputusan...alhamdulillah aku dapat...pergh....punyer la seronok....then ary khamis minggu sebelum exam tu...aku dan 22 orang yang lain untuk menghadiri taklimat....dia ada bagi buku...kat buku tu...nama aku tentera dan kena jaga DEWAN GEMILANG....memang frust aku time tu....kalau bole aku nak jaga kat DTAMS a.k.a. KETAM....hahhaahha....tapi tak de rezeki aku nak jaga dewan tu...mula2 aku risau gak takut tak dapat nak ngam n kawan2 yang lain kat dewan gemilang tu...sabar...aku tak keja lagi...so, tak tahu depa macam mana....

Hari first start keja...ok la....biasa2 ja...maklum lah....masing2 masih malu2 lagi...ala malu2 kucing gitu...hahahaahhaha....masok ary kedua hingga la abis minggu pertama last week....memang seronok weyh...dapat kenal ngan depa....n seronok jaga dewan tu....meyh aku kenal kan sowang2 yang jaga dewan tu....



nie nama dia kak Qamelia Medina....

tapi aku n kawan2 yang lain panggil Kak Qemi ja...hahaha.....so sweet nama tu....akaq ni kalo kowang nak tahu...die tak pernah bercinta....punyer la bagus....kalo bole aku pown nak jadi macam dia...tak pernah bercinta...tapi...apa kan daya...aku dah bercinta dulu...sebelum jumpa akaq nie....akaq nie baru ja abis DIPLOMA...ngah tunggu result nak sambung DEGREE....akaq nie minat cerita korea....sama ngan budak sowang g....meyh aku kenal kan budak yang minat giler cerita korea...


Alyaa Zakariah

nie ha budak nya....baru jer berumur 19 tahun....baru abis matrik...budak nie comel kot...huhuhuhuh....(alya jangan nak bangga akaq puji... :P )...1 week tu...ada sekali...kak Qame n Alya wat student sampai nangis...tak tahan aku tengok....sabaq je la....padahal....hati depa ngah risau sebab budak tu nangis....

seterus nya....penyeri dewan....


asyraf a.k.a CHIKU KU....

BUDAK NIE...suka mencelah n ikut apa owang cakap....tapi yang kelakar nya...die nampak macam lurus ja...kowang bayang kan...chewing gum yang kiter makan tyme skola rendah dulu2...yang 10sen tu...die tak reti wat belon...memang skema tol budak nie...then suka cakap muka macam Farid Kamil.....tolong la Chi kuku...tapi...bila tengok balik...ada la sama sikit...huhuhuhu... :)


azrulnizam a.k.a Dumexxx...

baru berusia 19 tahun..tapi keletah nya...memang tak henti2 wat orang ketawa...geli aty wei....dengan gelagat die...mula2...kenal....kiteorang suma dok dalam bilik tempat wat keja tu....sembang2...tanyer nama sume...aku cakap la aku belajar kat utara...dan2 lak die cakap utara kat aku n kak Qami...sabar je la....kalo die jaga pintu tyme student nak masuk exam tu...bukan men g suara die kuat...panggil student suh masok cepat2....


Najieha

ni jieha,....die ngan azrul kalo jumpa...memang riuh....memang ada ja benda kelakar yang depa wat.....jieha comel2 jer owang nya....ish..kalo die ngan azrul xwat lawak sehari....memang tak sah....geli hati di buat nya...



shira a.k.a Kak Yang... ;)

shira nie...jenis pendiam sikit...tapi..keja die memang suka tolong orang...si azrul bahasa kan diri die saya awak ngn shira nie....shira sabaq je la melayan kerenah si Azrul tu....

minggu last kami terpisah sementara waktu...selama 2 ary...mesti rindu kat mereka nie... ;(....tak dapat gelak2 n have fun sama2...hahahhahahha.,....padahal 2 ary je pown... :P...ast nak cakap...memang best dapat kenal ngan mereka nie...tambah kawan baru...dapat erat kan lagi silaturahim antara 1 sama lain...



2 comments: