How To Contact Me

Friday, October 12, 2012

Dalam Kesakitan :(



Assalamualaikum.... :) ....mood tiba-tiba ja nak update blog ary nieyh...nampak tak gambar kat tu..nampak kan....so, bole la aku nak start bercerita nie.....

Firstly, niat aku nak balik keja awal hari nie....dalam kol 4.00 macam tuh (suka ati aku ja wat jadual keja sendiri :D )...huhuhu...tapi terpaksa la batal kan niat aku tu...coz ada pelawat datang dari Indonesia...so, hat staff lain-lain xdak pi sabah....tinggal aku, mak wan, cik ani and kak rima...then tak dak sapa nak tangkap gambar...nak tak nak...aku kena amik gambar....

Dalam kol 4.15 ptg macam tuh....hujan turun dengan lebatnya...wah...gelisah aku dok ngah ambik gambar...dok pikiaq ujan turun macam mana nak balik...abis ja tangkap gambar....aku ngan kak rima balik nek ofis....tumpang keta HONDA sorang Dr nie....tapi moto aku terpaksa tinggal kat situ....aku balik ofis amik barang-barang then tumpang kak rima amik moto aku....

Nak tak nak gak la... aku kena redah hujan gak ...kalo dak...kol bape aku nak sampai umah....huuhu...so, ari nie aku bawak moto dengan perlahan sebab tak Nampak jalan...tengah dok bawak moto...datang la keta dok himpit aku...sebab nak elak banjir....last-last aku jatuh....ish geram nya aku ngan keta tu...dah la tak berhenti mintak maaf ka apa....or tolong aku...blah macam tu ja...eiiiiii....sakitnya hati aku....(dalam hati dok sabaq ja)

Nasib bek la ada 1 keta nie berhenti...tolong aku....hensem plak mamat yang tolong aku nieyh...tinggi...tapi...aku cover la...dalam hati dok malu sebab jatuh...hahahah...tapi dalam keta die ada sorang pompuan...mybe dah kawin....tak jadi nak cuci mata jap.. :D .... datang-datang ja mamat tu....
            
          BOY : awak tak apa-apa?..
AKU : tak...saya taka pa-apa..
BOY : kandungan awak mcm mana??
AKU : hah??...kandungan ??...saya tak mengandung la.(sakit hati dengaq dia cakap macam 2)
BOY : abis...perut tu??
AKU : ini beg ja...saya masuk kan dalam baju hujan nie....sebab tak nak beg saya basah :D
BOY : maaf yer....tak pa...kaki awak ok?
AKU: ok ja...tapi sakit sikit sebab terhempap ngan moto...tak pa..saya bole bawak 
        moto (padahal dok menahan sakit)
BOY : ok la kalo macam tu..hati-hati yer... ^^

Hahahah...rasa kelakar gila kot....ada ka patot die cakap aku mengandung...aku kawen pown dak g....pape pown terima kasih la...sebab tolong angkat moto tu...sakit kaki aku niey...dok tahan ja...lebam-lebam dah kaki aku...

Tu  ja aku nak cita sebenaqnya...tak dak apa pun :D....okey..thanx oke...pada kamu semua...sebab membaca entry yang tak bapa best nie....

Friday, October 5, 2012

Heart is crying... :'(



Assalamualaikum..hye bloggers...rasa macam dah lama tak update blog nie...rindu nak update...rindu sangat-sangat.... 
Sebenarnya tak tahu nak cita pasal apa pun...tapi tak tahu la kenapa hati nie rasa dok sedih semacam ja...hah...entah la..tak tahu nak kata macam mana...yang pasti...terasa sedih sangat...entah berpunca daripada apa pun tak tahu.. 
Aku nak pergi jauh..nak sangat-sangat....pergi jauh daripada semua orang...hidup tenang seketika tanpa memikir kan masalah-masalah dan menghadapi semua orang...dapat tenang kan fikiran...orang cakap..tak elok lari dari masalah...tapi...aku bukan nya ada masalah pon...Cuma hati dok sedih semacam ja...kenapa aku rasa macam nie??...nak kata sebab cinta tak...nak kata sebab kawan pon tak..tapi awat sedih hati aku nie... 
It’s okay la...aku sendiri pon tak tahu...nanti aku dapat la jawapan nya kenapa hati aku sedih semacam ja...tak pernah rasa macam nie kot...tiba-tiba ja mai perasaan tu...yang boleh buat aku menangis...huh...tuhan ja tahu kot...rasa sedih tu macam mana...dah 2hari hati nie sedih... 

Tak sabaq rasa nya nak pi bercuti kat langkawi...pi ngan kawan-kawan semua...hahhahaha...masa tu memang comform la....aku nak dok sendirian..nak tenangkan hati dan fikiran yang tak tahu kenapa jadi macam nie.....hope semua nya berjalan dengan lancar... 

Btw, aku plan nak pi sabah...bercuti kat sana sowang-sowang...tapi tak tahu lagi jadi ka dak..maklumlah...student macam aku mana ada masa nak pi bercuti.....wah...seronoknya...(padahal dalam hati dok sedih ja).... 

Sabaq and banyak kan berdoa yea fana....pasti allah akan bagi petunjuk kenapa hati rasa tak tenang semacam ja....sorry la...cita nie tak menarik pown...just ini ja tempat aku rasa nak menulis...and luahkan...tak tahu nak cita kat sapa.... :’(...


Aku rindu sangat-sangat kat farah, jiah n farahain...rindu sangat....awat plak aku jadi emosional macam nie...tulis blog pown sampai nangis....dah la...aku nak stop menulis...nanti penuh 1 cawan penuh ngan ayaq mata aku ja... bye...