How To Contact Me

Friday, November 15, 2013

sEpEtAnG BeRsAmA



Assalamualaikum…hye bloggers….hari nie happy sangat sebab dapat jumpa mereka yang tersayang…walau pun tak lama lepak….its okay….tak apa-apa…next week kita pi daki bukit broga sama-sama….

Daripada last week lagi si ATIEN ajak pi jogging….tapi tyme tuh…masing-masing tak dak transport…moto aku dua-dua adik dan ayah aku pakai pi keja….sama la ngan ATIEN…so, nak mintak tolong PIJUL…mak die guna keta petang-petang nak amik adik die sekola…WAN plak….ade moto….tapi tak kan nak naik 4 orang…memang tak la…

Rancang punya rancang akhirnya jadi jugak…dan hari nie pi jogging (jogging la sangat). ATIEN plan nak pi stadium KAJANG….tapi si PIJUL tak nak plak….dapat tahu pun sebab si BUNCET (wan)  call aku…then suruh pi umah die dulu….Ok, aku pun call ATIEN suh amik aku then terus gi umah BUNCET dulu sebab PIJUL  tak nak pi STADIUM KAJANG….nak gi tempat lain.


Tunggu punya tunggu…ATIEN pun sampai umah aku…dalam 5.40 petang macam tu…aku pun naik moto NOUVO LC die tu…merempit ke BANDAR TEK. … dalam masa yang sama aku ngan ATIEN risau sebab takut HUJAN…kalau hujan…macam mana nak jogging kan….akhirnya sampai kat umah BUNCET… kecian tengok dieorang tunggu kiteorang depan umah….


Lepas tu, si BUNCET ngan PIJUL nie….g pam bola bagai….nak main bola keranjang katakan…hahahahah…POYO mamat dua ekor tu….huhuhu…kita orang pun ikut je la….BUNCET kata nak pi taman baru…kat situ pun boleh jogging (dia yang cakapla) …follow dari belakang ngan ATIEN….die bawak gi taman baru…nama nya HILL PARK……sampai kat situ…masing-masing turun moto..


Aku ngan ATIEN tak jadi nak jogging…sebabnya ramai budak-budak…huhuhu…malu…. >_< ….kami pun g kat BUNCET ngan PIJUL…main bola KERANJANG…..dalam sibuk main bola keranjang tu…aku kena BASUH ngan BUNCET n PIJUL…sebab status macam tu…n tak reti nak respond pasal bf aku komen ka apa….sakit telinga jugak la…. J…btw….sabar je la…hahahahah



Dalam die dok sibuk basuh kepala otak aku nie…die peril-perli ATIEN plak..hahahahah…lagi kelakar tengok dieorang….siap main kejar-kejar lagi…nasib baik PIJUL tak kena baling kasut ngan ATIEN….dalam sibuk bermain bersama….sempat lagi snap pic….nak tengok tak??....jum…tengok koleksi kt bawah nie …










Biar lah orang cakap gila ke apa…asyik-asyik tangkap gambar….sebab setiap gambar yang diambil mempunyai maksud dan kenangan tersendiri….yela…benda kenangan….hanya gambar menjadi salah satu bukti yang kita sentiasa bersama ;)….

Nie ade pesanan sedikit…..means bukan pesanan…kira macam pantun lah…

Awan putih di langit biru,
Burung camar berlega-legar;
Kerana kasih kita bertemu,
Moga kekal terus bersinar.

Rumah api teguh di tanjung,
Jadi panduan kapal di laut;
Dua hati kukuh disambung,
Persahabatan kuat memaut.

Empat perahu tersusun rapi,
Lama berlabuh tiada batuan;
Bila bertemu senang di hati,
Saat berjauhan rindu-rinduan.

Anak ketam jalan mengiring,
Jalan mengiring berpasang-pasang;
Ingin teman sama seiring,
Sama seiring bersusah senang.
Cengkerang siput dikutip orang,
Buat hiasan di dalam rumah;
Tiada luput kasih dan sayang,
Kerana Tuhan budi dicurah.





Thursday, November 14, 2013

WEDDING =_=


hye..assalamualaikum...pembaca-pembaca sekalian..macam HOT je kan...huhuhu.....malas nak berintro panjang lebar terus pada perkara yang aku nak cerita nie...


tiba-tiba hari tu...tak ingat hari apa....dapat im dari salah seorang kawan....untuk datang ke majlis perkahwinan die....oh!!!....tidak....tak sangka.....dalam dia....die dah nak kahwin rupa nya.....dah jodoh die sampai awal kan...anyway....insyaallah fana datang yer maz....cakap pasal kawen...ramai kawan-kawan sebaya aku yang tak lama lagi dah nak kawen...wah....excitednya.....aku teringin tu ade...tapi...bila di fikir balik...memang tak la aku nak tamat kan usia muda aku macam tuh....selalu jugak bukak blog IRINE NADIA .... nie link blog irine http://irinenadia.blogspot.com/ ... baca la blog irine nie....dia salah seorang individu...yang sebaya dengan aku...ambil keputusan untuk tamatkan zaman bujang die seawal usia 20 an lagi.....btw....aku bangga dengan irine...sebab berani ambil keputusan untuk menggalas tugas seorang isteri....dalam masa yang sama irine nie...masih belajar lagi...now, dapat gelaran ibu....congratss irine.....


but tak semua remaja macam aku atau irine bole buat macam tu...mana nak bagi masa untuk belajar lagi....rumah tangga lagi...now...dah ade baby lagi......ha...susah tu......bukan mudah....sebenarnya...hal nie...bergantung pada individu itu sendiri dengan pasangan mereka....mungkin irine dah bersedia dari semua segi....terutama nak menggalas tugas seorang isteri....bagi aku....aku tak bersedia lagi.....


Bagi aku, aku nak kejar apa yang aku impikan dulu....jalan-jalan ke negara yang aku inginkan....memperolehi segala apa yang aku impikan....memcari harta sendiri...ye la...tak kan nak bergantung pada harta suami...hurm...memang tak la.....orang cakap penting untuk mempunyai aset harta sendiri....dan itu yang aku cuba lakukan tanpa bergantung pada lelaki atau gelaran yang sesuai suami. 



Untuk kita memperolehi sesuatu tu...bukan lah mudah....pasti banyak halangan....dan aku berjanji dengan diri aku sendiri..apa jua rintangan aku aku tempuhi dengan tabah...insyaallah....aku tak kisah orang kata aku nie..penting kan harta ke apa...tapi aku usaha...menggunakan hasil titik peluh ku sendiri...mempunyai laptop menggunakan wang sendiri...pakaian jenama duit aku sendiri....sekurang-kurang nya aku tak mintak kat orang duit...kalo setakat ade moto or kereta....tapi bukan daripada duit sendiri...buat apa kan...nak tayang kata ade moto and kereta...padahal....bila ditanya...jawapan yang keluar..pasti lah duit mak bapak....aku bukan nak jaga tepi kain org or what....tapi betul kan...buat apa nak bangga dengan benda yang bukan atas hasil usaha kau sendiri...


Ok...tutup cerita pasal cari harta....continue balik cerita pasal perkahwinan.....bila aku dah bersedia....pasti aku akan terima lelaki tersebut sebagai suami aku...zaman sekarang, semua barang mahal....tak tahu lah...macam mana aku kahwin nanti.....berapa ramai jemputan pun aku tak dapat nak agak....kawan sekolah rendah, menengah, POLI , insyaallah kawan tempat kerja....dan mereka yang mengenali aku....
Apa-apa pun....aku hanya mampu berdoa....supaya aku tidak tersilap langkah dalam mengejar impian aku....memilih calon suami....tapi orang cakap pilihan orang tua lagi berkat...sebab mendapat restu yang lebih....so, segalanya aku serah pada takdir dan yang maha Esa.....dia lebih tahu apa yang terbaik untuk aku.....


Tak semestinya...orang yang aku bercinta sekrang...akan menjadi suami aku....mana tahu jodoh aku dengan orang lain....bak kata pepatah "Kita hanya mampu merancang, tuhan yang menentukannya . So, kepada mereka yang bercinta....jangan terlalu berharap sangat....apa - apa pun....jangan mencintai manusia lebih daripada mencintai allah ;)"....sekian....

Thursday, October 17, 2013

SEJARAH kenakalan DULU ;)

Assalamualaikum…berhabuk-habuk dah…sampai labah-labah pun dah bersawang….actlly rindu berblog…..tapi blog aku tak la se hot FATIN SUHANA, IRINE, LYSA…n bla-bla….huhuhu…sorry…pinjam nama die orang kejap….now bz nak final….sempat lagi berblog walaupun hanya sementara…. Nak di ceritakan mengenai kawan aku seorang nie….yeah….form 1 kenal-kenal macam tu ja…we have been together start form2….kat situ mula la perkenalan kami…kami tak rapat sangat…pada mulanya…maklum lah..masih malu-malu lagi…tyme kat kelas die dok kat sebelah girl nie…muka girl nie macam cina….huhuhu…lama kelamaan kami rapat…jadi 6 sekawan….tapi antara keenam-enam tu…aku paling rapat ngan die…sebab ayah kami keja 1 tempat….masa tu tak tahu sangat la pasal ayah die tu…then die cite…bla2….rupenya….ayah aku kenal ayah die…so, tak dak masalah kami nak kawan…n nak spent time masa sama-sama. Start form2 jugak sampi la aku form5…..lepas skola mesti lepak sama-sama…..masa form2 sampai form 3….aku selalu kua ngan die pi lepak kat KAJANG….sebab…nak teman kan die DATING….dengan BAJU SKOLA lagi….nak dekat exam pun…still lepak sama-sama dekat perpustakaan awam…macam-macam laki kami kenal..hahahahha….baik dari sekolah SAAS, JALAN BUKIT (yg  nie xbape sure) , TEKNIK KAJANG, n yang paling HOT mestilah skola HIGH SCHOOL (sebab skola tu ramai dak laki hensem2…hensem ka?)….memang kelakar la dulu….DATING punya pasal kan…kami sanggup g melepak kat KAJANG tu… Naik form 4 until form 5….kami jarang lepak..sebab si dia pindah skola CONVENT….skola yg penuh dgn KONTROVERSI…hahahhaa…jangan marah yer MISS F….walaupun die tukaq skola…kami tetap lepak sama-sama…ada masalah pun share together…sampai sekarang kami masih berhubungan baik….rindu tyme perangai giler2 dulu…lepak sama…even kua ngan laki mana pun…kita tahu jaga diri kita mcm mana….orang pun tak kisah…sebab niat kita nak berkawan… Bila dah masuk zaman IPT….masing-masing sambung belajar,…..bila kua ngn laki tu dan ini…orang cakap kita nie suka tukar-tukar laki…tapi siapa dia nak judge kita macam tu….dia tak tahu apa pun perhubungan kita ngan laki tu…salah ka nak kua sama-sama….dengan niat nak berkawan….???....itu lah luahan MISS FADHLINA tempoh hari……sebelum tu perkenalkan sapa die fadhlina...nie kat bawah nie... 
                               
Fadh, ko dengar sini baik-baik….biar lah orang nak cakap apa pun pasal kita….jangan amik peduli…as long kita tahu apa yang kita buat tu betol,…..pergi MATI ngan orang tu nak cakap apa pun…sebab…die bukan siapa-siapa dengan kita….

 Seriously…rindu nak lepak dengan ko…spent tyme together…dengan perangai giler-giler kita….berkumpul mcm dulu…dengan syasya, aten, mieya, joely….seriusly….rindu… :’(…betul cakap CIKGU….zaman IPT berbeza dengan zaman sekolah…..yg pasti kita akan rindui adalah zaman SEKOLAH….I really appreriate bcoz ALLAH give me a person…that we call a fwenz….macam korang…bersyukur sangat……sebab korang yang terbaik…..termasuklah fatin halim, zaqwan hamam, hafrizz mazlan, aizzat ajib, sinja, afniza, anis, amir ayub,dilla amani, Lim li Yun, ….dan beberapa orang lagi nama…..(sory,,…bkn xnak tulis…tpi terlalu bnyak nama…hope korang tak terasa)…. Hope sangat kita nyer perhubungan sentiasa mekar….even masing-masing dah mempunyai kehidupan sendiri…bukan mudah nak mengembalikan memori saat indah zaman persekolahan tu….setiap gambar yg di ambil mempunyai maknanya tersendiri….dan makna tersebut…memang tak bole nak di ubah….orang tak kan faham macam mana kita berkawan…sebab kenis kita…strait to the point…cakap depan-depan kalau tak puas hati…e2 la cara kita berkawan…masing-masing tegur antara 1 sama lain…nie lah mereka yang sentiasa membuat hari2 saya yang ceria hingga lah sekarang

 
  










sorry guys....amik gambar kowang.... :)....sekian saja....bye2....

Monday, June 17, 2013

PERUBAHAN menjadi PERSOALAN!


Assalamualaikum para pembaca tegar sekalian....sekian lama nya aku tak update...tiada tempat untuk ku luah kan selain disini....

terus ke entry kali nie...yang bertajuk perubahan...adakah benar aku sudah berubah..???....tidak...aku sama ja ...kemungkinan perangai aku sahaja...yang kini kembali tegar menjadi seorang yang pemarah...tapi kenapa??...sehingga aku tak sedar telah menyakiti hati orang lain...mungkin ini sebab aku ingin membalas segala perbuatan nya terhadap aku....

YAALLAH...kau lindungilah PERASAAN dan juga HATIKU ini ya allah....

memang aku tiada masalah...tapi aku tak tahu kenapa jadi begini....urm......mungkin salah aku jugak..dan mungkin salah dia juga dalam dia tak sedar....but im try to change everything...to comeback normal...the situation...make me...feel like im a stupid person!!.....

Mungkin aku perlu kan masa dan ruang sendiri untuk memikir kan segala apa yang telah berlaku....im so sorry about that...maaf kerana mengguris perasaan anda....tidak pernah terlintas pun nak buat macam tu...tapi setiap perkataan yang kamu cakap...ada ja yang menimbulkan kemarahan di hati ini...

Biar lah seribu kali masalah yang datang kat aku pun...tak pernah aku ingin berkongsi...kerana aku tidak suka berkongsi masalah aku dengan orang lain...

but aku try untuk jadi yang terbaik...

Kesimpulannya,adalah penting untuk menerima hakikat bahawa perubahan perangai/tingkahlaku adalah sesuatu yang tidak disenangi dan memerlukan pengorbanan.Ianya dipengaruhi oleh banyak faktor.lanya memerlukan masa dan tidak akan berlaku dalam sekelip masa.Semua aktiviti kearah mengubah perangai manusia perlu diatur dengan sempurna. Terimalah hakikat bahawa kejayaan mengubah perangai buruk jadi baik tidak datang dengan sendirinya.Kita perlukan DOA,USAHA,ISTIQAMAH dan TAWAKAL....jadi bertindaklah segera dengan akal waras dan penuh bijaksana.

Tuesday, February 5, 2013

rindu mereka ;')


Assalamualaikum….pembuka kata setiap entry…setelah hampir dua bulan tak update blog….sampai bf sendiri pon Tanya bila nak update blog….huh…senang citer naik bersawang dah la blog aku nie…..meyh aku mula bercerita...tiba-tiba aku rasa sedih ary nie…hahaha…tak tahu sedih sebab apa….

Then teringat kat MY BEST FWENZ, sahabat …. ZAQWAN…..hari tuh dapat tahu pasal die…sedih nya….then borak ngan FATIN….kami tak sampai hati kawan kami bersedih sebegitu rupa……hurm….btw wan….sabaq ya…..kami sentiasa ada ngan ang….. :’)

Kami memang rapat…kemana selalu berempat….dengan driver kami tu… HAFRIZZ MAZLAN….kalau salah sowang tak dak…rasa tak lengkap…mana tak nya….dah selalu berempat…..kalau salah sowang sedih, sakit, or what…mesti tahu nya lah…tak bole nak simpan la kata kan..huhuhuhuhu..




OK...ABIS DAH ENTRY AKU...BYE :*