How To Contact Me

Friday, November 15, 2013

sEpEtAnG BeRsAmA



Assalamualaikum…hye bloggers….hari nie happy sangat sebab dapat jumpa mereka yang tersayang…walau pun tak lama lepak….its okay….tak apa-apa…next week kita pi daki bukit broga sama-sama….

Daripada last week lagi si ATIEN ajak pi jogging….tapi tyme tuh…masing-masing tak dak transport…moto aku dua-dua adik dan ayah aku pakai pi keja….sama la ngan ATIEN…so, nak mintak tolong PIJUL…mak die guna keta petang-petang nak amik adik die sekola…WAN plak….ade moto….tapi tak kan nak naik 4 orang…memang tak la…

Rancang punya rancang akhirnya jadi jugak…dan hari nie pi jogging (jogging la sangat). ATIEN plan nak pi stadium KAJANG….tapi si PIJUL tak nak plak….dapat tahu pun sebab si BUNCET (wan)  call aku…then suruh pi umah die dulu….Ok, aku pun call ATIEN suh amik aku then terus gi umah BUNCET dulu sebab PIJUL  tak nak pi STADIUM KAJANG….nak gi tempat lain.


Tunggu punya tunggu…ATIEN pun sampai umah aku…dalam 5.40 petang macam tu…aku pun naik moto NOUVO LC die tu…merempit ke BANDAR TEK. … dalam masa yang sama aku ngan ATIEN risau sebab takut HUJAN…kalau hujan…macam mana nak jogging kan….akhirnya sampai kat umah BUNCET… kecian tengok dieorang tunggu kiteorang depan umah….


Lepas tu, si BUNCET ngan PIJUL nie….g pam bola bagai….nak main bola keranjang katakan…hahahahah…POYO mamat dua ekor tu….huhuhu…kita orang pun ikut je la….BUNCET kata nak pi taman baru…kat situ pun boleh jogging (dia yang cakapla) …follow dari belakang ngan ATIEN….die bawak gi taman baru…nama nya HILL PARK……sampai kat situ…masing-masing turun moto..


Aku ngan ATIEN tak jadi nak jogging…sebabnya ramai budak-budak…huhuhu…malu…. >_< ….kami pun g kat BUNCET ngan PIJUL…main bola KERANJANG…..dalam sibuk main bola keranjang tu…aku kena BASUH ngan BUNCET n PIJUL…sebab status macam tu…n tak reti nak respond pasal bf aku komen ka apa….sakit telinga jugak la…. J…btw….sabar je la…hahahahah



Dalam die dok sibuk basuh kepala otak aku nie…die peril-perli ATIEN plak..hahahahah…lagi kelakar tengok dieorang….siap main kejar-kejar lagi…nasib baik PIJUL tak kena baling kasut ngan ATIEN….dalam sibuk bermain bersama….sempat lagi snap pic….nak tengok tak??....jum…tengok koleksi kt bawah nie …










Biar lah orang cakap gila ke apa…asyik-asyik tangkap gambar….sebab setiap gambar yang diambil mempunyai maksud dan kenangan tersendiri….yela…benda kenangan….hanya gambar menjadi salah satu bukti yang kita sentiasa bersama ;)….

Nie ade pesanan sedikit…..means bukan pesanan…kira macam pantun lah…

Awan putih di langit biru,
Burung camar berlega-legar;
Kerana kasih kita bertemu,
Moga kekal terus bersinar.

Rumah api teguh di tanjung,
Jadi panduan kapal di laut;
Dua hati kukuh disambung,
Persahabatan kuat memaut.

Empat perahu tersusun rapi,
Lama berlabuh tiada batuan;
Bila bertemu senang di hati,
Saat berjauhan rindu-rinduan.

Anak ketam jalan mengiring,
Jalan mengiring berpasang-pasang;
Ingin teman sama seiring,
Sama seiring bersusah senang.
Cengkerang siput dikutip orang,
Buat hiasan di dalam rumah;
Tiada luput kasih dan sayang,
Kerana Tuhan budi dicurah.





Thursday, November 14, 2013

WEDDING =_=


hye..assalamualaikum...pembaca-pembaca sekalian..macam HOT je kan...huhuhu.....malas nak berintro panjang lebar terus pada perkara yang aku nak cerita nie...


tiba-tiba hari tu...tak ingat hari apa....dapat im dari salah seorang kawan....untuk datang ke majlis perkahwinan die....oh!!!....tidak....tak sangka.....dalam dia....die dah nak kahwin rupa nya.....dah jodoh die sampai awal kan...anyway....insyaallah fana datang yer maz....cakap pasal kawen...ramai kawan-kawan sebaya aku yang tak lama lagi dah nak kawen...wah....excitednya.....aku teringin tu ade...tapi...bila di fikir balik...memang tak la aku nak tamat kan usia muda aku macam tuh....selalu jugak bukak blog IRINE NADIA .... nie link blog irine http://irinenadia.blogspot.com/ ... baca la blog irine nie....dia salah seorang individu...yang sebaya dengan aku...ambil keputusan untuk tamatkan zaman bujang die seawal usia 20 an lagi.....btw....aku bangga dengan irine...sebab berani ambil keputusan untuk menggalas tugas seorang isteri....dalam masa yang sama irine nie...masih belajar lagi...now, dapat gelaran ibu....congratss irine.....


but tak semua remaja macam aku atau irine bole buat macam tu...mana nak bagi masa untuk belajar lagi....rumah tangga lagi...now...dah ade baby lagi......ha...susah tu......bukan mudah....sebenarnya...hal nie...bergantung pada individu itu sendiri dengan pasangan mereka....mungkin irine dah bersedia dari semua segi....terutama nak menggalas tugas seorang isteri....bagi aku....aku tak bersedia lagi.....


Bagi aku, aku nak kejar apa yang aku impikan dulu....jalan-jalan ke negara yang aku inginkan....memperolehi segala apa yang aku impikan....memcari harta sendiri...ye la...tak kan nak bergantung pada harta suami...hurm...memang tak la.....orang cakap penting untuk mempunyai aset harta sendiri....dan itu yang aku cuba lakukan tanpa bergantung pada lelaki atau gelaran yang sesuai suami. 



Untuk kita memperolehi sesuatu tu...bukan lah mudah....pasti banyak halangan....dan aku berjanji dengan diri aku sendiri..apa jua rintangan aku aku tempuhi dengan tabah...insyaallah....aku tak kisah orang kata aku nie..penting kan harta ke apa...tapi aku usaha...menggunakan hasil titik peluh ku sendiri...mempunyai laptop menggunakan wang sendiri...pakaian jenama duit aku sendiri....sekurang-kurang nya aku tak mintak kat orang duit...kalo setakat ade moto or kereta....tapi bukan daripada duit sendiri...buat apa kan...nak tayang kata ade moto and kereta...padahal....bila ditanya...jawapan yang keluar..pasti lah duit mak bapak....aku bukan nak jaga tepi kain org or what....tapi betul kan...buat apa nak bangga dengan benda yang bukan atas hasil usaha kau sendiri...


Ok...tutup cerita pasal cari harta....continue balik cerita pasal perkahwinan.....bila aku dah bersedia....pasti aku akan terima lelaki tersebut sebagai suami aku...zaman sekarang, semua barang mahal....tak tahu lah...macam mana aku kahwin nanti.....berapa ramai jemputan pun aku tak dapat nak agak....kawan sekolah rendah, menengah, POLI , insyaallah kawan tempat kerja....dan mereka yang mengenali aku....
Apa-apa pun....aku hanya mampu berdoa....supaya aku tidak tersilap langkah dalam mengejar impian aku....memilih calon suami....tapi orang cakap pilihan orang tua lagi berkat...sebab mendapat restu yang lebih....so, segalanya aku serah pada takdir dan yang maha Esa.....dia lebih tahu apa yang terbaik untuk aku.....


Tak semestinya...orang yang aku bercinta sekrang...akan menjadi suami aku....mana tahu jodoh aku dengan orang lain....bak kata pepatah "Kita hanya mampu merancang, tuhan yang menentukannya . So, kepada mereka yang bercinta....jangan terlalu berharap sangat....apa - apa pun....jangan mencintai manusia lebih daripada mencintai allah ;)"....sekian....