How To Contact Me

Sunday, December 11, 2011

 Pada hari sabtu bersamaan 10 DECEMBER 2011..aku hang out bersama kawan-kawan ku yang tersayang...hahaha...seronok giler kua ngan kowang..insan tersebut adalah...
kawan-kawan yang aku sayang!!!

mule-mule janji nak kua kol 11.00...tapi biase la kan janji melayu...huhuhu...kua nk dekat kol 1.00..tapi xpe la..aku paham...ada masalah ciket time tu...wan n pijul terpaksa hantar kawan kat stesen bas kalo tak silap aku la.. :D ...then tunggu die owg amik aku kat umah...sampai je dieowg kat umah aku...aku teros nek kete yang di pandu oleh pijul....SUMPAH AKU CAKAP,PIJUL MEMANDU MACAM ORANG GILEW... sambil memandu,borak-borak la kan..sampai si pijul nie ter salah masok jalan la pulak...simpang yang sepatot nya die masok die tak masok..sebab khusyuk sangat dengar si WAN N AMIR berborak...dah terlepas kan jalan tu..tapi tak pe la..kami teroskan perjalanan jugak supaya sampai ke destinasi...sampai je kat ALAMANDA,PUTRAJAYA first tempat kite orang gi ialah gi tengok tiket wayang...hajat di hati nak tengok citer ombak rindu..dah beratur nie..then tiket abis...punye la geram...last-last si wan , amir , n pijul belikan tiket citer "PUSS IN BOOTS"..

lepas beli tiket aku ajak die owang pi makan...sebab aku tak makan ape-ape lagi dari pagi...just makan seketul mashmellow... :)
ish...takot aku ngan pijul...tanye macam nak makan orang...tibe-tibe garang semacam lak..tempat makan di tuju adalah MCD... NAK makan kat situ penuh...maklumlah...time lunch kan...then aku ngan atien beli bungkus je...pas tu makan kat tempat lepak yang ade air pancut tu...dah sibuk-sibuk ngah makan and dah nak abis tu..aku tanye wan tiket wayang kol bpe...die jawab kol " 5.30"..aq tak caye la..tengok tiket memang betol kol 5.30...aku ingat die amik kol 3.30..tapi tak pe...sementara nak tunggu kol 5.30 tu...kiter owang gerak pi TAMAN BOTANI,PUTRAJAYA

sampai kat taman tu macam-macam lah kelakuan kami..nak tahu ape yang kami lakukan and antara aksi-aksi lucu..jom tengok gambar kat bawah nie..



aksi amir yang agak lucu...
atien , wan , and aku..


nie lah yang terjadi apabila photographer nak amik gambar artis...


masing-masing dah kepenatan....


kesengalan amir datang melanda...kowang tengok lah apa die wat kat aku.. :(


pijul...


hah...nie die...sweet couple kawan kami... :D


capture by wan..


capture by pijul..


capture by amir..


capture by atien..


capture by me..


akan ingat sentiasa time nieyh...


hahaha...memang kelakar...+ penat berjalan...memang seronok...kebetulan kami dah abis main-main kat taman botani...hujan pun turun...so,kami amik keputusan balik ke alamanda... then sampai kat alamanda balik, masing-masing pi cari air kerana kehausan...yang tak bole blah...wan , amir , pijul...nak amik air free jer...bukan men gi dieowang...sabar je la...
sampai waktu nyer tengok citer...




memang terbaik citer nieyh weyh......
abis citer nieyh..teros balik coz dah maghrib time...


p/s..: memang seronok kua ngan kowang weyh...memang terbaik..walo pon aku je yang selalu kena buli..hahaha....next time kiter kua g....n event seterosnya adalah KONVO WAN, PIJUL....INSYAALLAH AKU NGAN ATIEN AKAN DATANG KALO ADE KAT KAJANG...


Thursday, October 27, 2011

KENANGAN??

Kenangan??..sesuatu yang mesti ada dalam setiap diri individu...begitu juga aku..setiap kenangan pasti akan sentiasa di ingati...kenangan bersama keluarga tercinta,shabt handai,cinta dan sebagai nya...tetapi hari ini...aku ingin bercerita mengenai kenangan aku bersama sidia...yang dulu aku sentiasa mengharapkan nya...tapi kini tidak lagi...selama 4tahun 2 bulan cinta di semai...akhirnya musnah mcm tu sahaja...bak kata pepatah "kalo ade jodoh pasti x kemana"...akan sentiase aku ingat akan pepatah tu...macam mana lah..aku bole tetibe ingat kat sidia...hahahahaha...e2 perkara biase...sume owg pasty akan teringat kt ex dieowg...btw apa yang aku harapkan sidia berbahagia d smping owg yang dia sayang serta hubungan baru ia kekal hingga akhir hayat..AMIN...AKU   still anggap dia sahabat aku...aku xpernah anggap dia sbagai musuh aku..hope kowang pown mcm tuh....yang lepas 2 lepas..."BUANG YANG KERUH AMIK YANG JERNIH"....kita hanya mampu merancang..tapi tuhan yang menentukan...setiap apa yang terjadi dalam hubungan aku dahulu, aku sentiasa amik sebagai pengajaran..dan dari situ lah aku belajar mengenal erti cinta dengan dorongan mama aku, sahabat yang rapat dengan aku...thanx coz sentiasa berada d samping aku...


 Kenangan yang kedua sentiasa aku ingat apabila berada di zaman persekolahan...betapa aku rindu pada sahabat-sahabat aku..ketika aku d skola dulu...terutamanya wan,atien,pijul,iza,fadh,miea,syasya,zulfa,atien sani,amir...n ramai lagi... hahahaha...betapa aku rindu kat kowang weyh..tersangat rindu...dah lama xjmpe kata kan..masing-masing tengah buzy sambung belajar...hope 1 ary nnty dapat jumpa kowang beb...:)


Monday, July 11, 2011

PENAT???...

TAJUK  sye ialah PENAT???....

anda penat....??...begitu la h yang saya rasa...seminggu MSK SESI JUN 2011...but...memang seronok..apatah lagi saya dapat bahagian masakan...memeng best la wa cakap lu....my roomate lak...dapat bahagian kad matrix..ada samapi 1 ary tu...die blik kol 3 pagi..kecian kat die..huahuahuahuahua....nak tengok pic yang kami sempat snap...zassssss....tengok jangan tak tengok ok...
time nie kat DSM(DEWAN SRI MUTIARA)....kami tgh susun krusi..smpat g pose..:)





2) time nie..kat anjung...kiter owang kene serve makanan untuk VVIP...nme pown ajk makanan ..so,kne la wat keje tu..








3)nie die...kreativiti ajk makanan..dsebabkan terlebih masa...dengan menggunakan masa yang ada..kami menyusun cawan...& tercatit name PSP Di situ



4)..time last skli...ary terakhir MSK...saya bergambar ngan farah hanani & my roomate..(fiza)...

memang best MSK KALI nie...rugi wooo sape x join...memang la penat..sebab mase kiter kne korban macam tu jer..tapi banyak benda yang kiter dapat...jika bekerja dalam kumpulan...memang terbaik....so,untuk sape2 yang rase nak join...sila joinsem hadapan,...xrugi kalo anda nk mencuba..selamat maju jaya...da~

Sunday, May 22, 2011

maaf + rndu...



assalamualaikum...

firstly untk zulfa..

sowy k...aq xsngje nk add akaq ko...btw..u dont worry..aq dh remove....
maaf sgt2...:(...
kalo ko dh maafkn aq..text aq ekh syg...<3


second 4 fadh mans0or...

aq rndu gilew kat ko weyh...ary tuh dpt jmper skjp jer wktu knduri akaq ko...nk tnang dh ekh??smpi aty ko x bg thu...sedih aq...:(..hehehehehe...aq grau je la...bler la dpt jmper ko g dak gmok....btw..STPM t..wat elok2 weyh..aq sntiase sokong ko...ape lagi aq nk tggl psanan kt ko ek...jap2...aq pk dlu...
1) time ko tnang nnty..aq xsure aq dpt dtg ke x...pape pown..aq minx maaf awl2 kalo aq xdpt dtg..mybe time tu aq kat pineng..
2) jge adib ko tu bek2...xpnh aq tgok hbgn ko berthan smpi 3 thun weyh...pape pown congrats..hbgn kowg direstui keluarga msg2...
3) ble dh tnang..msty akn kawen kan...kawen jgn lupe jmput aq ek..:P
4) aq nk ko thu..aq syg gilew kat ko kwn....hahahahaha...
5) good luck ok...smge ko brjye dlm spm...

p/s: to zulfa & fadh..sygg kowg ketat weyh...<3 <3 <3

Saturday, May 21, 2011

Apa yg aku suka tentang diri aku???

1.Adakah anda seorang yang baik? Kalau begitu, sila nyatakan sikap-sikap seorang yang “baik” itu?

Pendengar yang baik (tapi takde sape nak dengar apa yg aku cakap). Tak mendiskriminasi org (org yg diskriminasi aku), Nak berkawan ngan org (tapi org pulaukan aku), Suka tolong org (tapi org tak hargai), Good at housework… hehe…

2.Apakah ciri-ciri terbaik pada rupa fizikal anda?

Kulit Cerah , Tinggi , hurmm.. tu jelah kot… (padahal aku rasa tak pun), nak kata rambut lawa.., memang tak.. rambut pun gugur banyak… nak kata muka cantik mcm Tiz Zaqiyah?? langsung tak! Same goes to cute face? Pun tak langsung! Biasa2 je… pasal tu aku takde bf sampai skrg.. hahaha…

3.Bangga kat diri sendiri

Tidak. Maybe suatu masa nanti…. Hei! Kalau aku bangga kat diri aku, aku tak jadi mcm skrg la!

4.Bakat anda?

membuat kek (biasa2 je), memasak (biasa2 je),pdi men bowlink( x se pro shalin zulkefli) err…. tu je…. (sy tak berbakat pun..)

5.Nilai diri anda? (dari skala 1-10)

Mungkin dalam 3-4/10 camtu….

6.Adakah anda fikir anda akan dapat mengatasi masalah “tersebut” dan menjadi manusia normal…??

Buat masa skrg, tidak.. masa akan datang, MUNGKIN??

7.Jika anda adalah org lain, adakah anda sudi berkawan dengan ‘diri anda’ sendiri??

Yes! Sgt Sudi! Sprt yg sy katakan awal tadi, sy tak bersikap diskriminasi… sy kawan ngan semua org, namun org yg tak nak kawan dengan saya… :)

8.Adakah anda fikir org gembira berkawan dengan anda?

TIDAK! Berapa kali dah sy cakap, sy ni PELIK! So, terima kasihlah kepada beberapa kerat kawan sy yg sangat sudi berkawan dengan sy.. even sy BORING dan PELIK… Sorry sangat2…. :(

9.Antara hobi anda, mana satu yg anda paling suka? kenapa?

Surfing the internet… kenapa? Hurmm.. maybe sebab ntah, memang tak rasa bosan bila surf internet…. Rasa mcm kita di dunia lain…. tenang, tak menghadap manusia2 kotor di luar sana.. yg bersikap menindas, jahat etc… :)

10.Adakah anda pernah menerima komen positif tentang diri anda? Tak kiralah rupa paras, sikap dan sebagainya…

No KOMEN!!!!...btw...rmi.. Org kutuk adalah!

Friday, May 20, 2011

6ixth Sense - Menyesal

ape yg brlku pde ku ary nie..???

ary nie..
sungguh bosan...ary2 mkn tido...
btw...aq buat kuih ptg tadi..ia e2 kuiah gule mlke..
dbntu oleh ayhku..dn kaki menyebok...adik aq yg pling kecik skli..
skunk nie..nth die ilang kmne...
smpi skunk x blik g..
skunk aq nk tgok citer...MAHARAJA LAWAK...