How To Contact Me

Friday, November 15, 2013

sEpEtAnG BeRsAmA



Assalamualaikum…hye bloggers….hari nie happy sangat sebab dapat jumpa mereka yang tersayang…walau pun tak lama lepak….its okay….tak apa-apa…next week kita pi daki bukit broga sama-sama….

Daripada last week lagi si ATIEN ajak pi jogging….tapi tyme tuh…masing-masing tak dak transport…moto aku dua-dua adik dan ayah aku pakai pi keja….sama la ngan ATIEN…so, nak mintak tolong PIJUL…mak die guna keta petang-petang nak amik adik die sekola…WAN plak….ade moto….tapi tak kan nak naik 4 orang…memang tak la…

Rancang punya rancang akhirnya jadi jugak…dan hari nie pi jogging (jogging la sangat). ATIEN plan nak pi stadium KAJANG….tapi si PIJUL tak nak plak….dapat tahu pun sebab si BUNCET (wan)  call aku…then suruh pi umah die dulu….Ok, aku pun call ATIEN suh amik aku then terus gi umah BUNCET dulu sebab PIJUL  tak nak pi STADIUM KAJANG….nak gi tempat lain.


Tunggu punya tunggu…ATIEN pun sampai umah aku…dalam 5.40 petang macam tu…aku pun naik moto NOUVO LC die tu…merempit ke BANDAR TEK. … dalam masa yang sama aku ngan ATIEN risau sebab takut HUJAN…kalau hujan…macam mana nak jogging kan….akhirnya sampai kat umah BUNCET… kecian tengok dieorang tunggu kiteorang depan umah….


Lepas tu, si BUNCET ngan PIJUL nie….g pam bola bagai….nak main bola keranjang katakan…hahahahah…POYO mamat dua ekor tu….huhuhu…kita orang pun ikut je la….BUNCET kata nak pi taman baru…kat situ pun boleh jogging (dia yang cakapla) …follow dari belakang ngan ATIEN….die bawak gi taman baru…nama nya HILL PARK……sampai kat situ…masing-masing turun moto..


Aku ngan ATIEN tak jadi nak jogging…sebabnya ramai budak-budak…huhuhu…malu…. >_< ….kami pun g kat BUNCET ngan PIJUL…main bola KERANJANG…..dalam sibuk main bola keranjang tu…aku kena BASUH ngan BUNCET n PIJUL…sebab status macam tu…n tak reti nak respond pasal bf aku komen ka apa….sakit telinga jugak la…. J…btw….sabar je la…hahahahah



Dalam die dok sibuk basuh kepala otak aku nie…die peril-perli ATIEN plak..hahahahah…lagi kelakar tengok dieorang….siap main kejar-kejar lagi…nasib baik PIJUL tak kena baling kasut ngan ATIEN….dalam sibuk bermain bersama….sempat lagi snap pic….nak tengok tak??....jum…tengok koleksi kt bawah nie …










Biar lah orang cakap gila ke apa…asyik-asyik tangkap gambar….sebab setiap gambar yang diambil mempunyai maksud dan kenangan tersendiri….yela…benda kenangan….hanya gambar menjadi salah satu bukti yang kita sentiasa bersama ;)….

Nie ade pesanan sedikit…..means bukan pesanan…kira macam pantun lah…

Awan putih di langit biru,
Burung camar berlega-legar;
Kerana kasih kita bertemu,
Moga kekal terus bersinar.

Rumah api teguh di tanjung,
Jadi panduan kapal di laut;
Dua hati kukuh disambung,
Persahabatan kuat memaut.

Empat perahu tersusun rapi,
Lama berlabuh tiada batuan;
Bila bertemu senang di hati,
Saat berjauhan rindu-rinduan.

Anak ketam jalan mengiring,
Jalan mengiring berpasang-pasang;
Ingin teman sama seiring,
Sama seiring bersusah senang.
Cengkerang siput dikutip orang,
Buat hiasan di dalam rumah;
Tiada luput kasih dan sayang,
Kerana Tuhan budi dicurah.





2 comments:

  1. salam hye..singgah dah folow, menariknyerrr cerite life adik, seronok akk bca, yg pnting semua pink.....sukeeee....akk dtg sinie folow sambil komen, meh lah dtg blog akk pulak, jgn luper folow tauuuu

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum .selamat pagi…hari jumaat yang penuh barakah…
    Jemput baca post saya yeaahhh…

    1. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/10/biovelocity-sleep-mate-selimut-cahaya.html
    2. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/testimonibiovelocity-sleep-mate.html
    3. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/07/suntik-untuk-cantik.html
    4. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/06/top-leaders-circle.html
    5. http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/kutu-biovelocity-sleep-mate.html

    btw,jom join segmen salam kenal dari saya di sini yaaa

    http://farihaabdul.blogspot.com/2013/11/segmen-salam-perkenalan.html


    semoga Allah dapat membalas jasa2 anda semua….terima kasihh :)
    btw,done follow awk...yg ke 101

    ReplyDelete