How To Contact Me

Monday, June 17, 2013

PERUBAHAN menjadi PERSOALAN!


Assalamualaikum para pembaca tegar sekalian....sekian lama nya aku tak update...tiada tempat untuk ku luah kan selain disini....

terus ke entry kali nie...yang bertajuk perubahan...adakah benar aku sudah berubah..???....tidak...aku sama ja ...kemungkinan perangai aku sahaja...yang kini kembali tegar menjadi seorang yang pemarah...tapi kenapa??...sehingga aku tak sedar telah menyakiti hati orang lain...mungkin ini sebab aku ingin membalas segala perbuatan nya terhadap aku....

YAALLAH...kau lindungilah PERASAAN dan juga HATIKU ini ya allah....

memang aku tiada masalah...tapi aku tak tahu kenapa jadi begini....urm......mungkin salah aku jugak..dan mungkin salah dia juga dalam dia tak sedar....but im try to change everything...to comeback normal...the situation...make me...feel like im a stupid person!!.....

Mungkin aku perlu kan masa dan ruang sendiri untuk memikir kan segala apa yang telah berlaku....im so sorry about that...maaf kerana mengguris perasaan anda....tidak pernah terlintas pun nak buat macam tu...tapi setiap perkataan yang kamu cakap...ada ja yang menimbulkan kemarahan di hati ini...

Biar lah seribu kali masalah yang datang kat aku pun...tak pernah aku ingin berkongsi...kerana aku tidak suka berkongsi masalah aku dengan orang lain...

but aku try untuk jadi yang terbaik...

Kesimpulannya,adalah penting untuk menerima hakikat bahawa perubahan perangai/tingkahlaku adalah sesuatu yang tidak disenangi dan memerlukan pengorbanan.Ianya dipengaruhi oleh banyak faktor.lanya memerlukan masa dan tidak akan berlaku dalam sekelip masa.Semua aktiviti kearah mengubah perangai manusia perlu diatur dengan sempurna. Terimalah hakikat bahawa kejayaan mengubah perangai buruk jadi baik tidak datang dengan sendirinya.Kita perlukan DOA,USAHA,ISTIQAMAH dan TAWAKAL....jadi bertindaklah segera dengan akal waras dan penuh bijaksana.

No comments:

Post a Comment