How To Contact Me

Sunday, December 16, 2012

tentang Housemate tersayang & CINTA hatiku ^^




Assalamualaikum……rasanya dah lama tak update blog…..asyik soh si jiah ja update blog…..aq nya blog xupdate-update…..ha memang banyak la nak cite kan…memang banyak sangat-sangat..nak cite pasal si CINTA hati aku ngan housemate aku tu….lai-lai…


Tentang housemate aku….before aku sampai pineng ….memang excited gila pasal umah sewa….tak sabaq nak masok umah baru la katakana…lepas baca blog farahain…cakap umah tu terok gila….huh…memang saket hati aku…teros tepon farah wahidah…membebel kat die plak..huhuu….kecian kat farah wahida…dengaq aku membebel kat die… *mintak maaf awak…tak sengaja nak membebel kat awak*..


First sampai…tak larat nak kemas…tunggu esok plak….mana tak nya…sampai2 ja…teros pi date… ^^…..nasib bek la housemate aku memahami…terima kasih housemate……then esok tu, lepas pi lapor diri tu…kak anis nak pi bank islam….bayaq yuran RM 60 ringgit tu…kami pun teman la….sebelom pi bank tu….kami pi makan kat ikan bakaq….dah lama tak makan kat sana….8bulan kot tinggal pineng….memang rindu la kan….


Dah makan-makan semua…pi jalan kaki kat jusco tu,nak pi bank islam….pas bayaq semua….kami pown pakat pi cari barang umah…mana tak nya…tak dak apa pown kat umah tu….dah la ngn PT tak masok g…hu…sabaq ja la…kami pi beli beros, pewangi umah, sabon..macam-macam gi la…..sebab umah tu memang kotoq gila….geli kot….


Kami sampai ja umah…semua dok relek…so, aku dengan rasa tanggungjawab di situ “rasa tanggungjawab k”…..start mengemas umah….mula-mula pi dapoq…..memang punggah abis la…..sental semua ngan depa semua….sampai sakit pinggang nie….gara-gara bongkok terlalu lama…..akhirnya….umah Berjaya kami bersihkan……Alhamdulillah…meyh tengok housemate aku yang comey nie ha...







Cerita kedua : tentang CINTA hatiku…

Rasa malunya nak cerita…tapi aku nak cerita gak….kami sebelom nie tak pernah jumpa pown….cinta alam cyber la katakan….ok…first aku sampai pineng……die kata nak jemput aku…aku pown ok ja la….tapi dalam hati….rasa malu teramat sangat…. ><….yela….kami tak pernah jumpa…..tiba-tiba die mai nak amik aku….malu la kan….rasa macam menyusahkan ja….lama jugak la tunggu kat tepi jalan tu….malunya…dengan barang banyak…..nak tak nak…kena sabaq…sebab aku tumpang orang kan… *so,memang aku bersabar….

Aku tak perasan yang die sampai nek keta...aku dok ja kat situ…sampai la die mai kat aku…tolong angkat barang….dalam keta….apa lagi…potpet la aku kan…cite tu…cite nie….die cakap “fana nie bole tahan gak kan…..kuat cakap…malunya aku…die cakap macam tuh…tapi tak pa….aku tak kisah pown..yang penting….aku tahu die sayang aku…..


Sampai kat umah sewa aku….aku panggil farah wahida ngan jiah…tok tolong aku angkat barang….coz banyak sangat…si CINTA hati aku pown tolong la angkat barang sekali….*terima kasih farah ngan jiah coz tolong angkat barang….& thanx jugak kat wahai CINTA hati… sayang u alls… :*


Pas angkat ja barang ja barang….kami kua pi makan…makan kat Char Kuew Teow Sg. Dua….memang sedap tak terkira…..nak makan udang tu…aku guna tangan…sebelom nak makan tu….aku pi cuci tangan…ada mamat nie…tengok ja aku cuci tangan…last-last….aku senyum la…..die pown senyum….pas tu…aku balik kat meja aku duduk tadi…nak makan udang…mamat tadi dok tengok lagi…aku senyum la….si cinta hati tu perasan plak…kena la tegoq….”jangan nak gatai”…*ok…aku tak menggatai pown….die senyum kat aku…aku senyum la kan….pic kat bawah nie (tp aq dah buang) cinta hati aku...(mintak kekal hingga akhir hayat)  ;)


Then pi umah tok die kat kepala batas tu..hurmm…actlly tak tau la betol ka dak kat kepala batas…sebab aku bukan nya tau jalan kat pineng nie…so , ikut ja la….dengan segan nya…masok ja la…jumpa tok die….tunggu die solat semua…..borak-borak…pastuh balik……ingat nak balik umah..tapi rasa tak puas jumpa…kami pown..pi la tengok wayang…cite "STRAWBEERY CINTA”…memang best dan kelakaq cite tu…tak henti-henti si CINTA hati aku gelak…kami pown bali pas tengok wayang…ok done…cukup cite sampai situ..bye….

No comments:

Post a Comment